Parkolás a Margitszigeten

Tájékoztatás a parkoló ideiglenes lezárásáról

A margitszigeti északi fizetőparkoló bővítési és felújítási munkái a Margitsziget csatornázása és kapcsolódó munkák projekt keretei között valósulnak meg. Budapest Főváros Önkormányzata megbízásából a munkálatokat a SADE-Penta Konzorcium végzi. A projekt határidőben történő befejezésének érdekében a parkolót az építési idejére teljes egészében le kell zárni, a szállodák megközelítését más útvonalon biztosítják.

A margitszigeti északi parkolót 2017. március 6. és május 31. között a kivitelezés ideje alatt ideiglenesen lezárják bővítési, felújítási munkák miatt. Az Árpád hídról érkezők nem tudnak behajtani a fizető parkolóba, megfordulási lehetőséget a parkoló előtti buszfordulóban biztosítanak. A terület 2017.05.31-ig munkaterület, így a tiltott helyen parkoló gépjárműveket a kivitelező vállalkozó elszállíttatja.

A parkoló zárásának idején a közösségi közlekedésben a jelenleg érvényben lévő rendhez képest nem lesz változás: a 26-os autóbusz továbbra is rövidített útvonalon, az Árpád híd M és a Zenélőkút között közlekedik.

Amennyiben kérdése merülne fel az ideiglenes forgalmirend-változással vagy a beruházással kapcsolatban, azt az erre a célra létrehozott margitsziget@enviroduna.hu e-mail címre tudja elküldeni, a beruházás lebonyolítói készséggel állnak rendelkezésükre. A forgalmi változásokról további részletes információ a www.bkk.hu oldalon érhető el.

Kérjük szíves közreműködésüket, türelmüket és megértésüket a munkálatok egész ideje alatt!

 

A várható kellemetlenségekért előre is elnézést kérünk!

 

Tájékoztató a Margitszigeti Szabadtéri Színpad vendégei számára ITT olvasható

 

A Margitsziget északi részén található parkoló 306 személygépjármű, valamint 6 autóbusz részére biztosít közterületi várakozóhelyet. Kiemelt övezet lévén az óránkénti parkolási díj személygépkocsi esetében 10:00 és 0:00 között 525 Ft, 0:00 és 10:00 között pedig 265 FtA 3500 kilogrammot meghaladó össztömegű járművek esetében 10:00 és 0:00 között 1.575 Ft,  0:00 és 10:00 között pedig 795 Ft a parkolási díj. Amennyiben 10 percen belül elhagyja a parkoló területét, nem kell parkolási díjat fizetnie. Ha letelt az első 10 perc, akkor az első 15 perc parkolási díjnak megfelelő összeget kell kiegyenlítenie, a továbbiakban minden megkezdett 15 perc fizetendő. Az elveszett jegy esetén fizetendő pótdíj összege: 10.790 FT.

A Margitszigeten autóval keresztülhajtani nem lehet, illetve a szigetre behajtani csak indokolt esetben és csupán behajtási hozzájárulással lehet. A gépjárművel várakozni kizárólag a sziget északi végén, az Árpád híd felöli lehajtó után kialakított, sorompóval felszerelt parkolóban lehet. A sziget belseje elérhető a 26-os és a 226-os busszal, amelyekkel a parkolóból tovább lehet közlekedni a belső részek, vagy a Margit híd felé.

 

GPS koordináták: 47.535661; 19.053176 (Térkép)

A Margitsziget fizető parkoló közvetlen közelében található BKK járatok: